Soorten energiebeheer en wat ze doen

Een apparaat voor elektrisch energiebeheer (EPMS) helpt bij het verstrekken van fijnmazige gedetailleerde informatie over de beweging van elektrische energie in een stroomopwekkingssysteem of onderstation. EPMS registreren gegevens over stroomdistributiesystemen, stroombronnen en elektrische gebeurtenissen. EPMS helpt u betrouwbare beslissingen te nemen voor uw energiedistributiesysteem en biedt tegelijkertijd waardevolle veiligheid en betrouwbaarheid aan uw systeem.

Energiebeheer

Er zijn verschillende veelgebruikte apparaten en methoden voor het beheer van stroomverdeling, zoals: circuitcontrolesystemen (CCS), energiebesparende apparaten (ESA) en energie-audit. Elk van deze apparaten en methoden biedt zijn eigen voordelen en functies. Als u de basis van elke methode begrijpt, kunt u het beste systeem voor uw bedrijf kiezen.

De meest populaire vorm van energiebeheer wordt het CCS-systeem genoemd. Het helpt om het stroomverbruik in een gebouw of bedrijf te controleren en te bewaken door middel van een gecentraliseerd computersysteem. De CCS is ontworpen om het energieverbruik bij te houden en het stroomverbruik aan te passen aan de eisen van de klant. Een energiebeheersoftwareprogramma dat deel uitmaakt van het CCS-systeem kan ook worden gebruikt om de prestaties van het systeem te bewaken. Wanneer het systeem detecteert dat stroom onjuist wordt gebruikt, kan het een stroomonderbrekingsprocedure starten om verdere schade aan de elektrische apparatuur te voorkomen.

Het tweede type energiebeheerapparaat is het energiezuinige SASE (Self Improvement System). Het helpt het energieverbruik in een bedrijf te verminderen door verschillende richtlijnen op te stellen op basis van energie-efficiƫntie. Deze richtlijnen worden vervolgens gecontroleerd en gehandhaafd om ervoor te zorgen dat er geen overmatig elektriciteitsverbruik is. Als er te veel elektriciteit wordt verbruikt, leidt dit tot hogere kosten voor de consument. Bovendien kan overconsumptie schadelijke gevolgen hebben voor het milieu. Daarom zorgt dit systeem ervoor dat overmatig stroomverbruik wordt verminderd, waardoor het verbruikte vermogen binnen de toegestane limiet blijft.

Het derde type energiebeheerapparaat is het energie-auditsysteem. Dit systeem levert uw bedrijf gedetailleerde rapporten over hoe energiezuinig uw systeem is en of uw systeem voldoet aan de behoeften van uw klanten. Het helpt u ook bij het identificeren van mogelijke problemen die u tot dusver nog niet hebt geĆÆdentificeerd.

Het kiezen van het juiste systeem voor uw bedrijf is belangrijk voor zowel veiligheid als betrouwbaarheid. Zorg ervoor dat het systeem dat u kiest, u de meest kosteneffectieve oplossing biedt om uw stroomvoorziening te beheren voor een betere prijs.

Ook interessant

Elektro componenten

Elektrische Componenten -Hoe Vind je de BesteAls u denkt aan het kopen van een aantal elektrische componenten, zul je merken dat je moet een beetje on ...

Lees verder

Raspberry PI

Hoe te Installeren van een Raspberry Pi ComputerDe Raspberry Pi is een zeer kleine computer met een open source besturingssysteem gebruikt voor zijn c ...

Lees verder

Alarm systemen

Alarm systemenAlarmsystemen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Een goed alarmsysteem kan de ...

Lees verder