Bouw

Het verschil tussen handmatige en geautomatiseerde builds

In software engineering is een build in wezen de conversie van broncode naar een zelfstandige, uitvoerbare applicatie of een uitvoer van een eerdere build. Het resultaat is wat gewoonlijk een artefact wordt genoemd. Elke build heeft een duidelijk doel en betekenis.

Meestal komt elke engineer een situatie tegen waarin hij of zij de broncodes wil wijzigen of toevoegingen of verwijderingen aan de code wil doen. Het probleem dat zich voordoet, is beslissen wat voor soort build je moet doen en hoe je het moet doen. Een bekend voorbeeld is wanneer een nieuwe versie van een softwareproduct is uitgebracht en de engineer het product wil updaten met de nieuwste functies. In dat geval is een build misschien wel de gemakkelijkste en snelste manier om de broncode te converteren.

Handmatige builds worden in veel gevallen ook vaak gebruikt, omdat ze zeer betrouwbaar zijn. Handmatige builds omvatten vaak een proces van het schrijven van een reeks instructies voor een softwareprogramma, waarbij elke instructie in zijn geheel door het programma wordt gevolgd. Dit is vergelijkbaar met een geautomatiseerde build, behalve dat de instructies niet geautomatiseerd zijn en dat er een groot aantal variabelen betrokken zijn bij het handmatig bouwen van het programma.

Soms schrijft een programmeur de broncode in een taal die moeilijk te converteren is naar een uitvoerbare vorm en bouwt vervolgens het softwareproduct op basis van deze broncode. Het kan ook worden gebruikt wanneer de programmeur de definitieve versie van een applicatie moet leveren die volledig in één taal is geschreven. Dit soort build kan ook worden gebruikt om een ​​programma te testen voordat het aan gebruikers wordt vrijgegeven. In deze situatie is de build misschien wel de gemakkelijkste en snelste manier om het programma te laten werken en een gebruikerservaring te bieden die gebruiksvriendelijk is.

Er zijn ook momenten waarop de broncode van een softwareproduct niet zo eenvoudig in een artefact kan worden omgezet. Als een applicatie bijvoorbeeld is ontwikkeld door één persoon die geen toegang heeft tot een grote hoeveelheid expertise of kennis op het gebied van software-engineering, kan het bouwen van de applicatie een langdurige en arbeidsintensieve taak zijn. In dit geval zal de engineer niet alle moeite willen doen om een ​​custom build te schrijven waarin hij of zij alleen zou gebruiken voor de specifieke applicatie die wordt ontwikkeld. Als de broncode voor een softwareproduct bijvoorbeeld is ontwikkeld voor een bepaalde mobiele telefoontoepassing, zou het moeilijk zijn voor een ingenieur om een ​​aangepaste versie te bouwen die goed werkt op die specifieke mobiele telefoontoepassing. In dat geval zou de ingenieur waarschijnlijk liever een ingebouwde tool gebruiken die speciaal voor dat specifieke product is ontworpen.

Over het algemeen zijn build-tools tools die het proces van het bouwen van softwareproducten automatiseren. Ze worden doorgaans voor verschillende doeleinden gebruikt. Handmatige builds worden gebruikt om applicaties te maken die niet veel programmeerkennis vereisen en handmatige builds worden meestal gebruikt door degenen die de broncode moeten wijzigen. Handmatige builds worden ook gebruikt wanneer er geen automatisering nodig is en wanneer een ontwikkelaar de bestaande broncode wil wijzigen zonder de applicatie helemaal opnieuw te veranderen.

Ook interessant

Bouw

Het verschil tussen handmatige en geautomatiseerde buildsIn software engineering is een build in wezen de conversie van broncode naar een zelfstandig ...

Lees verder

Bouwafwerking

Soorten afwerkingen voor uw commerciële eigendomEen gebouwafwerking is de coating die op een gebouw of andere constructie wordt gebruikt om het te bes ...

Lees verder

Bouwmaterialen

Verschillende soorten constructiematerialen die in de bouw worden gebruiktBouwmaterialen zijn materialen die worden gebruikt voor de constructie van ...

Lees verder

Bouw

Interessante links