Slimme Meter

Hoe verlaagt een slimme meter uw energierekening?

De slimme meter is eigenlijk gewoon een geavanceerd hulpmiddel (een driebandmeter met een on-site of externe communicatieverbinding) die slechts een handvol basisfuncties vervult: hij meet alleen de hoeveelheid elektriciteit die in huis wordt gebruikt, hij rapporteert terug naar het nutsbedrijf de hoeveelheid verbruikte elektriciteit en het verbruik. Anders dan dat, zijn de mogelijkheden vrij eenvoudig. In dit artikel leest u wat de slimme meter kan en hoe u hiermee geld kunt besparen.

Het idee achter de Slimme Meter is om het energieverbruik van je huis veel efficiënter te maken. Met de beschikbare technologie kan het energieverbruik worden gemeten en op een veel gedetailleerder niveau worden verminderd. Op deze manier kan een huiseigenaar zijn of haar stroomverbruik nog beter beheersen en ook meer waar voor zijn of haar geld krijgen. Daarnaast kan dit type meter ook de energiebedrijven voorzien van informatie over uw verbruik en hen helpen om betere schattingen van het energieverbruik te maken.

Het idee van de slimme meter is heel gemakkelijk te begrijpen: net als bij het gebruik van zonnepanelen, zendt de meter een kleine stroompuls uit, die wordt ontvangen door een ontvanger op de slimme meter. De ontvangen informatie wordt ingevoerd in de programmeerbare logische chip, die vervolgens aanbevelingen doet op basis van de ontvangen informatie. Deze informatie omvat doorgaans de hoeveelheid energie die wordt verbruikt, de tijd die nodig is om de energie te verbruiken en andere dingen die de slimme meter verzamelt.

Wat echter ontbreekt aan de slimme meters van vandaag, is de mogelijkheid om direct verbinding te maken met de zonnepanelen. In plaats daarvan hebben de meeste slimme meters nog steeds een gewone meterlezer nodig, die op de muur wordt aangesloten en een aflezing geeft. Dus als de meter merkt dat u uw energieverbruik overschrijdt, zal hij u vragen om over te schakelen op zonne-energie.

Hoewel de hoeveelheid energie die u regelmatig verbruikt belangrijk is, wilt u uw stroomverbruik op een voldoende laag niveau houden, zodat de meteropnemer niet in de war raakt, waardoor er veel meer stroom nodig is om uw zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen energie uit zonne-uren opslaan en het is deze opgeslagen energie die vervolgens wordt omgezet in elektrische stroom.

Om stroom van zonnepanelen om te zetten in bruikbare stroom moet de Power Control Unit, of PUC, regelmatig uitgelezen worden, daarom wordt het een slimme meter genoemd. Het zal automatisch de ingangsspanning en / -stroom aanpassen aan de zonne-ingang, wat resulteert in een lagere hoeveelheid energie die wordt verbruikt en een grotere hoeveelheid elektrische stroom wordt geproduceerd.

Het gebruik van zonnepanelen verlaagt ook uw energierekening door de hoeveelheid energie die u bespaart door op te wekken met zonnepanelen. Door minder stroom van uw panelen te gebruiken, heeft u minder energie en minder stroom nodig om uw huis te leveren, wat betekent dat u minder geld hoeft te betalen om uw energiebedrijf te betalen. Zoals u kunt zien, is het gebruik van zonne-energie een goede investering, maar u moet wel zorgen voor een goed geïnstalleerd en onderhouden systeem om van de voordelen van de Slimme Meter te genieten.

Neem contact op met uw plaatselijke elektricien voor meer informatie over het installeren van uw zonnepanelen en hoe u met een slimme meter geld kunt besparen. Er zijn verschillende opties waaruit u kunt kiezen, en het hangt allemaal af van het type systeem dat u wilt en de grootte van uw huis.

Met een correct geïnstalleerd zonne-energiesysteem kunt u alleen de hoeveelheid zonne-energie gebruiken die uw zonnepanelen kunnen opslaan en hoeft u geen geld te verspillen aan elektriciteit die anders op uw energierekening zou zijn gegaan. U zult misschien zelfs ontdekken dat u elke maand geld kunt besparen op uw energierekening.

Deze zonne-energiesystemen zijn ook goede investeringen omdat ze uw huis een groenere, schonere uitstraling geven, omdat ze uw CO2-uitstoot verminderen en bijdragen aan de bescherming van ons milieu. Er zijn verschillende soorten zonnepaneelsystemen die verschillende niveaus van energie-output leveren, zoals fotovoltaïsche, gecombineerde zonne-energie en zonne-opslagsystemen. Deze systemen zijn verkrijgbaar bij veel retailers en online retailers.

Als u zich zorgen maakt over uw energierekening en overweegt om een ​​slimme meter te laten installeren, neem dan contact op met uw plaatselijke elektricien en kijk of hij of zij u kan helpen met een aanbeveling. Zij zullen u in de goede richting kunnen begeleiden.

Ook interessant

Zonnepanelen

Zonnepanelen: een nieuw alternatiefDe term "zonnepanelen" wordt gewoonlijk in de volksmond gebruikt om te verwijzen naar een fotovoltaïsche zonne-eenh ...

Lees verder

Batterij Oplossingen Zonnemeter

Batterijoplossingen Solar MeterEen solar meter met batterijoplossingen is een goede manier om een ​​compleet beeld te krijgen van uw gehele batterijs ...

Lees verder

Omvormer Zonnepaneel

Omvormer ZonnepaneelMet de opkomst van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie zijn zonnepanelen steeds populairder geworden. Deze waargenomen tec ...

Lees verder