Alles wat je moet weten over aanhangwagens

Wanneer je onderweg bent, is de kans groot dat je een trailer ziet. Een aanhangwagen is een onmisbaar hulpmiddel voor transport en opslag. Of je nu goederen wilt verplaatsen of op zoek bent naar extra verzameld, een trailer kan je helpen.

Maar wat is een trailer precies? En welke soorten trailers zijn er beschikbaar? In dit artikel gaan we dieper in op trailertechnologie en de verschillende soorten trailers die er zijn.

Trailer: de basis

Laten we beginnen met de basisprincipes: wat is een trailer?

Een aanhangwagen is een onbemand voertuig dat aan een ander voertuig wordt bevestigd om vracht te vervoeren of te slaan. Dit kan een vrachtwagen, een auto of een ander type voertuig zijn met een betrouwbare trekhaak. Trailers worden op de weg en op het water gebruikt. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het doel zolang ze gebruikt zullen worden.

Trailers zijn zelden gemaakt van staal van aluminium en zijn voorzien van een aantal ramen en/of deuren om toegang te krijgen tot de lading die ze vervoeren.

Soorten aanhangwagens

Trailers zijn er in verschillende soorten en maten. overwegend bespreken we enkele van de meest waarschijnlijke trailers.

1. Gesloten aanhangwagens

Gesloten aanhangwagens zijn een keuze als je lading wil beschermen tegen weersinvloeden en goede diefstal. Ze zijn voorzien van een stevig dak en wanden en hebben vaak een laadklep aan de achterkant om het laden en oplossen te volgen.

Gesloten aanhangwagens zijn vooral populair bij commerciële vrachtwagenchauffeurs die waardevolle ladingen moeten vervoeren, maar ze zijn ook geschikt voor particulieren die hun spullen veilig willen vervoeren.

2. Aanhangwagens openen

Open trailers zijn een andere veel voorkomende trailerkeuze. Ze hebben geen dak en wanden en zijn daarom ideaal voor het vervoeren van grotere vrachten, zoals meubels, bouwmaterialen en voertuigen.

Open trailers zijn ook een betaalbare optie omdat ze minder onderdelen nodig hebben dan gesloten trailers.

3. Opleggers

Een oplegger is een aanhangwagen die is ontworpen om aan een vrachtwagen te worden bevestigd om lange vrachten te vervoeren. De meeste opleggers hebben een lengte tussen de 13,5 en 15,5 meter, afhankelijk van de wetgeving in het land waarin ze worden gebruikt.

Opleggers zijn vooral populair in de transportsector omdat ze flexibel zijn en de vrachtwagenchauffeur in staat stellen om veel goederen in één keer te vervoeren.

4. Paardentrailers

Paardentrailers zijn speciaal ontworpen voor het vervoeren van paarden. Deze trailers hebben vaak wanden en een dak om de paarden te beschermen tegen weersinvloeden en een speciaal ontworpen transportbox in de trailer.

Paardentrailers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waaronder enkele paardentrailers en trailers voor meerdere paarden.

5. Utilitaire aanhangwagens

Utility trailers worden gebruikt om een ​​breed scala aan ladingen te vervoeren, inclusief tuin- en hoveniersapparatuur, ATV's en andere kleine voertuigen. Deze trailers zijn vaak open en hebben aanhangers, waardoor het laden en oplossen gemakkelijk wordt.

Trailers voor zakelijk gebruik

Trailers zijn cruciaal voor bedrijven die goederen moeten vervoeren. Verder bespreken we enkele van de veelvoorkomende trailers die bedrijven gebruiken.

1. Droge vrachtwagenaanhangers

Droge vrachtwagentrailers zijn de meest waarschijnlijke trailers voor bedrijven. Ze zijn geschikt voor het vervoeren van alle soorten goederen, van elektronica tot kleding. Deze trailers zijn gesloten en bieden bescherming tegen weersinvloeden en diefstal.

2. Koeltrailers

Koeltrailers zijn trailers die zijn ontworpen om temperatuurgevoelige goederen zoals voedsel, medicijnen en andere farmaceutische producten te vervoeren. Ze bieden een geconditioneerde omgeving om ervoor te zorgen dat de goederen onder de juiste temperatuur worden bewaard en vervoerd.

Koeltrailers hebben een ingebouwde koelsystemen en thermostaten om de temperatuur binnen te houden. Deze trailers worden vaak gebruikt in de voedings- en farmaceutische industrie.

3. Tankopleggers

Tanktrailers zijn ontworpen om te vervoeren, brandstoffen zoals, chemicaliën en levensmiddelen. Ze hebben een bekleding aan de binnenkant om te voorkomen dat de lading reageert op het staal van de aanhanger.

Tankopleggers hebben weinig of geen ruimte voor ladingen anders dan ondersteund. Ze vereisen ook speciale vergunningen en houden zich aan van veiligheidsvoorschriften om te worden gebruikt.

Conclusie

Trailers zijn een belangrijk hulpmiddel voor transport en opslag. Er zijn veel soorten trailers beschikbaar, elk geschikt voor verschillende soorten ladingen en toepassingen.

Het is belangrijk om de juiste trailer te kiezen voor uw transportbehoeften en om te weten welke veiligheidsvoorschriften van toepassing zijn op de trailers die u gebruikt. Met de juiste trailer kun je erop vertrouwen dat je lading veilig en op tijd op de plaats van bestemming aankomt.

Ook interessant

Vrachtwagens

...

Lees verder

Aankoop Vrachtwagen

Aankoop Vrachtwagen: Waar je op moet lettenHet kopen van een nieuwe vrachtwagen is een grote stap voor veel bedrijven. Een vrachtwagen verzamelde vaa ...

Lees verder

Carrosserie Vrachtwagens

Alles wat je moet weten over carrosserie voor vrachtwagensAls je werkt in de transportsector van als ondernemer vrachtwagens bezit, dan weet je hoe b ...

Lees verder