Geschiedenis van tuinmeubelen

Tuinmeubilair is algemeen bekend als terrasmeubilair of tuinmeubilair. Het is meestal gemaakt van weerbestendige materialen zoals aluminium dat roestbestendig is en hout dat waterbestendig is. De meest populaire oude voorbeelden van tuinmeubelen zijn te vinden in de tuinen van Pompeii die teruggaan tot tussen 45 voor Christus en 40 na Christus. De eerste tuinmeubelen werden in de Romeinse tijd gebruikt. Er zijn veel voorbeelden uit dit tijdperk van tuinstoelen en -tafels, die tegenwoordig in privétuinen over de hele wereld te zien zijn.

Tuinmeubelen

De eerste meubelstukken voor buiten voor tuinmeubelen stoelen gemaakt van hout, met een houten frame en een houten zitting van riet, suikerriet, palm en zelfs klimop. De stoel en de tafel werden vervolgens op een rietplateau bevestigd en voor een vuur geplaatst. Het vuur diende twee doelen. Ten eerste hield het de vlammen in bedwang en uit de open lucht; en ten tweede voegde het warmte en comfort toe aan de plaats.

Als het tuinmeubilair buiten werd gebruikt, werden een tafel en stoelen gebruikt om op te zitten. De tafel en stoelen konden echter niet zomaar buiten worden gelaten. Ze moesten worden verwijderd en naar een veilige positie worden verplaatst zodra deze niet meer in gebruik was. Hier begon het idee van een tafel en stoel voor op het terras. Dit komt omdat het terras en de tuin, vooral in de winter, bescherming tegen weersinvloeden nodig hebben.

Naarmate de populariteit van tuinstoelen en -tafels toenam, werden er meer sierlijke meubels geproduceerd. Hoe sierlijker het ontwerp van het meubelstuk, hoe duurder het item zou zijn. De sierlijke ontwerpen kwamen meestal in drie delen. Het hoofd, de nek en het lichaam van het stuk waren meestal gemaakt van hout en de steunarmen van het meubilair waren gemaakt van riet. Een andere veel voorkomende vorm van sierlijke tuinmeubelen was die van rieten meubelen. Rieten meubels worden al sinds de Romeinse tijd gebruikt en waren populair onder de oude Grieken en Egyptenaren. Het werd zowel in privé- als in openbare tuinen gebruikt.

De eerste stukken rieten meubelen waren gemaakt van rieten materiaal. Rieten materiaal kan worden gemaakt van rotan, suikerriet of zelfs bamboe. Riet was geweven in stof of stof. De stof werd vanwege het lichte gewicht gebruikt voor tuinmeubelen en was daardoor gemakkelijker te verplaatsen. Bovendien maakte het het voor een persoon veel gemakkelijker om het meubilair schoon te maken vanwege de waterafstotendheid ervan. Rieten meubels werden veel gebruikt in de patio, tuinen en de patio. Een goed voorbeeld van rieten meubelen is de parasol die overal ter wereld op terrassen te zien is.

Meubels van smeedijzer en ander metaal worden ook gebruikt als onderdeel van het tuinmeubilair. Dit komt omdat metaal duurzaam is en een leven lang meegaat.

Ook interessant

Meubelen

Het Kiezen Van Meubels Voor Uw HuisMeubilair verwijst naar niet-levende objecten die bedoeld zijn om verschillende menselijke activiteiten te onderste ...

Lees verder

Tuinmeubelen

Geschiedenis van tuinmeubelenTuinmeubilair is algemeen bekend als terrasmeubilair of tuinmeubilair. Het is meestal gemaakt van weerbestendige material ...

Lees verder

Conform Meubelen

} ...

Lees verder